NÅ, alle modeller plissegardin på SALG!

SMARTE HJEM

SMARTE HJEM

Definisjon av Smart Hjem

Husker du dagene da du måtte reise deg fra sofaen for å justere termostaten? Eller når du bekymret deg hele morgenen på jobben og lurte på om du hadde slått av kaffekannen?

Takket være smarthusteknologi i stadig utvikling, vil vi i stedet for å slå en bryter av og på betjene hjemmene våre med et fingertrykk eller lyden av en stemme, enten vi er hjemme eller andre steder i verden.

Et smart hjemmeoppsett der Internett-tilkoblede apparater og enheter samhandler for å utføre spesifikke oppgaver basert på faste regler, tidtakere og sensorer.

Smart Home-teknologi lar deg konfigurere kald, varm, lys, mørk, høy eller stille med ulike enheter i husholdningen din gjennom ett enhetlig system. Hverdagen blir enklere på ulike måter: slå enheter på eller av og utføre oppgaver automatisk fordi ditt Smart Home tar seg av mange tidkrevende rutiner.

Smart Home-teknologi lar deg styre enheter med ett sentralt kontrollpanel - eller la dem fungere
automatisk, inkludert:

SMARTE solskjermings produkter I SMARTE HJEM

Smarte solskjermings produkter i smarte hjem gjør det mulig a regulere innkommende naturlig dagslys og sollys. Ingen annen enhet i hjemmet kan gjøre dette. Og på den måten bidrar smarte solskjermings produkter til tre av de mest grunnleggende smarthussegmentene: sikkerhet, energieffektivitet og bekvemmelighet. Som et resultat av dette enorme potensialet, omformer den globale smarthustrenden vindusskjermings-industrien.

Silk fungerer smart home

Dermed gir smarte hjem med smarte enheter som er sammenkoblet store fordler som sikkerhet, energibesparelser og bekvemmelighet.

Men hvordan komme seg dit? Hvor enkelt er det for huseiere å skape et smarthus? Og hva skal til for å få enheter til å fungere sammen?

Smarte hjem er fylt med enheter og sensorer som sender informasjon til hverandre. Hver enhet (f.eks. lyspære, termostat, solskjerming, alarmsystem) er utviklet av produksjonsfirmaet for å støtte en eller flere “teknologier” - også kalt “protokoller” - slik at enheten kan bli en del av smarthusnettverket og kommunisere med andre enheter. Eksempler på slike protokoller som ofte brukes i smarte hjem er Zigbee, Z-wave, Thread, Bluetooth og Wi-Fi. Hver med sine spesifikke fordeler og ulemper. Selv om disse protokollene ikke er synlige eller håndgripelige, danner de selve grunnlaget for et smart hjem. Mye bedre kjent og mer fremtredende synlig og brukt er smarthusplattformene, også referert til som smarthus - systemer eller “assistenter”, som Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit og Samsung SmartThings. Disse plattformene, så vel som mange andre, brukes over hele verden av huseiere til å kontrollere og betjene sitt smarte hjem, for eksempel gjennom smarttelefoner eller smarte høyttalere. I teorien kan enheter som bruker samme protokoll i samme nettverk fungere sømløst sammen og styres perfekt fra en smart hjemmeplattform. Imidlertid er virkeligheten ofte mindre feilfri. På grunn av de mange enhetene, merkene, teknologiene og plattformene i markedet, er det ikke så greit for forbrukerne hvordan de kan gjøre hjemmene sine smarte.

Frelsere i horisonten

Matter, den kommende smarthusstandarden utviklet av Apple, Google, Amazon, Samsung og mange andre vil endelig levere full interoperabilitet av smarte hjemmeenheter. Thread-protokollen, designet spesielt for smarthusløsninger og en av pilarene i Matter, gjør smarte hjemmeenheter enda enklere å sette opp og bruke - samtidig som de er sikrere.

Fremtidig utvikling: Thread og Matter

Smarthus kommer til å ta av på en enestående måte i de kommende årene. Thread og Matter forventes å spille en banebrytende rolle i dette. Her lærer du mer om morgendagens smarthusstandarder.

Et nytt nivå av pålitelighet og kompatibiltet.
Hva er Matter?

Matter er den kommende smarthustilkoblingsstandarden utviklet i fellesskap av Apple, Amazon, Google, Samsung og mange andre produsenter av smarte hjemmeprodukter. Målet er å gjøre de fleste nye - og mange eksisterende - smarthusenheter kompatible med hverandre, enklere a sette opp og bruke, og sikrere. Uansett hvilken smarthusplattform som brukes.

Matter er bygget rundt en felles tro på at smarte hjemmeenheter skal være sikre, pålitelige og sømløse å bruke. Når en Matter-kompatibel enhet er installert, vil den automatisk koble til og fungere med andre Matter-enheter i smarthusnettverket. Smarthusplattformer og assistenter kan brukes til å kontrollere enhetene som Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit eller Samsung SmartThings.

Å sette opp en smartenhet som støtter Matter vil oppleves likt med Homekit-installasjonsprosessen, ganske enkelt ved å skanne en installasjonskode. Det foventes å være rundt midten til slutten av 2022 før Matter forventes å bli rullet ut og muligens senere før et bredt utvalg av enheter er tilgjengelig. Nyere enheter, men også eldre, vil kunne oppgraderes til å bli Matter-kompatible.

Med Matter kan brukere oppleve interoperabilitet fra hvilken som heist Smart Home-enhet fra hvilket som helst merke.

Bygget på Thread

Hva er Thread?

I tillegg til å være en av pilarene i Matter, gjør Thread smarte hjem mer responsive og robuste. Thread teknologi er spesielt utviklet for smarthusapplikasjoner for å forbedre tilkoblingen mellom tilbehør.

Thread - raskere og sterkere forbindelser med lavere energiforbruk.

Den store forskjellen med andre teknologier er at Thread oppretter et mesh-nettverk. Innenfor dette kan lys, termostater, solskjerming, uttak, sensorer og mer snakke med hverandre uten begrensningen av å måtte gå gjennom et sentralt knutepunkt, for eksempel en bro. Det er fordi et Thread nettverk ikke trenger et. Hvis et enkelt tilbehør mislykkes, blir datapakkene ganske enkelt videresendt til det neste i nettet. Kort sagt: Nettverket blir mer robust for hvert ekstra Thread-tilbehør.

Hva er et mesh-nettverk?

Et mesh-nettverk er en gruppe enheter som fungerer som et enkelt nettverk. I dette bildet er hver enhet representert som en blå prikk.

Nettverket blir mer robust for hvert ekstra Thread-tilbehør. Dan røde prikken representerer inngangspunktet, som også kalles en kantruter eller hjemmehub, for eksempel Google nest eller Apple HomePod mini.

Thread har flere fordeler:

Ingen bro
Thread tilbehør trenger ikke en proprietær bro for å kommunisere med hverandre - de trenger ganske enkelt en Border Router, som for HomeKit over Thread er HomePod mini eller den nye Apple TV 4K.

Alltid innen rekkevidde
Hvis et av tilbehørene dine er utenfor grenseruterens faktiske rekkevidde, kan et nettdrevet tilbehør plassert et sted i midten som alltid er på, for eksemple Eve Energy, koble det til trådnettverket.

Robust, selvreparerende nettverk
Hvis én node (eller tilbehør i Thread-nettverket) mislykkes, fylles den neste ut. Thread skaleres enkelt opp og blir mer robust med hvert nytt tilbehør, i motsetning til Wi-Fi- og Bluetooth-nettverk som blir mer upålitelige og utfordrende å administrere med et stort antall tilbehør tilkoblet.

Ultraresponsiv
Thread ble designet spesielt for å gjøre det mulig for både nettdrevet og batteridrevet tilbehør å være ekstremt responsivt uavhengig av nettverksstørrelse og tetthet.

Lengre batterilevetid
Batterier varer mye lenger takket være Threads ekstremt lave stromførbruk.

Eve MotionBlinds: fremtidssikker teknologi

Takket være deres støtte til Thread, kan Eve MotionBlinds solskjermings motorer fungere med Matter. Dette gjør at de ikke bare støtter Apple HomeKit, men også Google, Alexa, SmartThings og mange andre uten behov for en proprietær bro.

Matter kompatibilitet vil kreve en over-the-air (OTA) oppdatering av Eve MotionBlinds-motorer gjennom Eve-appen når Matter går live, som forventes å være midten til slutten av 2022.

Sammendrag

Se den korte videoen nedenfor som en gjennomgang av informasjonen ovenfor om Thread og Matter.

Se videoen vår

Kontakt oss