NÅ, 15% Rabatt på Prime Rullegardin!

Personvern

Visor AS personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Visor AS samler inn og bruker personopplysninger.

Visor AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på www.visor.no

Daglig leder har det daglige ansvaret for Visor AS behandlinger av personopplysninger på visor.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Stuntcoder er Visor AS databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Serverbolt er vår driftsleverandør for visor.no.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Visor AS, Stuntcoders og Serverbolt som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Visor AS og Stuntcoders regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Personopplysninger til tredjepart

Visor.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for visor.no.

Nettstatistikk

Visor AS samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på visor.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.106.89, brukes bare 195.159.106.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Dette er et verktøy med åpen kildekode (GPL) og som er installert på en egen server hos driftsleverandøren. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Visor AS til andre aktører.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

For å se en spesifisert oversikt på informasjonskapsler vi bruker, trykk her

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

 

Nyhetsbrev

Visor AS sender ut uregelmessige nyhetsbrev via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse.. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Du kan velge å oppgi om du representerer en virksomhet, er privatperson, en journalist eller annet. Dette gjøres for at vi kun skal sende relevant informasjon.

3 Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra.  Betalingsopplysninger hos visor.no: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Per dato er dette:

Klarna, faktura og konto

Collector Bank, faktura og konto

PyaPal, kortbetaling, faktura og konto

Stripe, kortbetaling Visa og Mastercard

For noen kunder som blir godkjent av oss bruker vi også Visma E-accounting system hvor vi sender faktura. Her vil navn, adresse, telefon nummer og e-post adresse lagres. De slettes etter pålagt nødvendig lagring Kjøps og Regnskaps loven.

For å kunne tilby deg Klarnas betalingsløsninger, kan vi komme til å overføre dine personopplysninger i kassen i form av kontakt- og ordredetaljer til Klarna, for at Klarna skal kunne vurdere hvorvidt du kvalifiserer for deres betalingsløsninger og for å skreddersy disse betalingsløsningene til deg. Dine overførte personopplysninger blir behandlet i tråd med Klarnas egen personvernerklæring.

Produkt omtaler.

Hvordan visor.no i samarbeide med Trustpilot behandler opplysninger.

Opplysninger her kommer fra Trustpilot og må sees i samenheng med våre, visor.no egne regler.

(Trustpilot Versjon 10.0)

Vi setter pris på personvernet ditt. Med denne policyen angir vi dine personvernrettigheter og hvordan vi samler inn, bruker, overfører og lagrer dine personopplysninger.

Vilkår vi bruker i denne policyen
Når vi sier «Trustpilot», «vi», «vår» eller «oss», mener vi Trustpilot A/S, Pilestraede 58, 5. etasje, DK-1112 København K, som er den enhet som er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger.

Når vi sier "nettsted" eller "plattform", mener vi alle Trustpilots nettsteder og applikasjoner.

Tredjeparts nettsteder
Plattformen vår inneholder lenker til andre nettsteder, men det betyr ikke at vi støtter disse nettstedene. Vi oppfordrer deg til å gjennomgå personvernreglene for disse tredjepartsnettstedene fordi prosedyrene deres for innsamling, håndtering og behandling av personopplysninger kan være annerledes enn våre.

Fordi vi er en åpen plattform, når du skriver en anmeldelse, vil anmeldelsen og profilen din være synlig for alle som besøker plattformen vår. Ved å klikke på profilen din kan slike besøkende se landet ditt og alle anmeldelsene du har skrevet. Tilsvarende, hvis du er en bedriftsbruker og svarer på en anmeldelse om bedriften din, vil dette også være synlig på plattformen vår. Så husk at avhengig av informasjonen du legger til i Trustpilot-profilen din og brukernavnet du velger, kan du være anonym eller ikke.

Personopplysninger vi samler inn
Personopplysninger er all informasjon som er relatert til en identifiserbar person. Når du oppretter en Trustpilot-brukerkonto, skriver en anmeldelse, oppretter en bedriftskonto på vegne av din bedrift eller på annen måte bruker plattformen vår, kan vi samle inn og behandle følgende personopplysninger om deg:

Kontaktinformasjon: Ditt navn og e-postadresse eller andre kontaktdetaljer du kan gi oss fra tid til annen.
Enhets- og plasseringsinformasjon: Din IP-adresse, nettleserinnstillinger (typen nettleser du bruker, nettleserspråk, tidssone) og plassering.
Brukerkontoinformasjon: Ditt brukernavn, passord, bilde, plassering og foretrukket språk.
Bedriftskontoinformasjon: Ditt passord, firmanavn og domene, og annen informasjon du velger å legge til i bedriftsprofilen din, for eksempel detaljer om typen tjenester bedriften tilbyr.
Bruks- og profileringsinformasjon: Din Trustpilot-søkehistorikk, hvordan du har interagert med plattformen vår, inkludert tid du bruker på nettstedet vårt, funksjoner eller funksjoner du har fått tilgang til, og lenker du har klikket på.
Informasjon om anmeldelser og vurderinger, inkludert:
Hvilken virksomhet du anmeldte.
Hvilket produkt du har anmeldt.
Enten du skrev en tjenesteanmeldelse, en stedsanmeldelse eller en produktanmeldelse.
Din anmeldelses innhold og stjernerangering.
Produktbildene eller videoene dine (hvis du gir dem sammen med produktanmeldelsen).
Beliggenheten til bedriften du har anmeldt.
Datoene du skrev anmeldelsen din, gjorde endringer eller slettet anmeldelsen.
Ditt referansenummer, ordre-ID eller lignende (hvis du eller bedriften har oppgitt en).
Hvis vi ber deg om å gi informasjon eller dokumentasjon for å verifisere din erfaring, og du sender oss slik dokumentasjon, vil vi samle inn og behandle dokumentasjonen for formålet/de formål som er angitt i forespørselen.
Informasjon om visninger, likes og hvor nyttig anmeldelsen din er for andre: Hvor mange som leser anmeldelsen din og hvor mange som synes anmeldelsen din er "nyttig". Vi samler også inn informasjon hvis du klikker "nyttig" på andres anmeldelse.
Informasjon om rapporter og svar på anmeldelser fra bedriftskontoen din: Ditt navn, firmadetaljer, informasjonen du oppgir i svaret på en anmeldelse, hvilken anmeldelse du rapporterte, årsaken til rapporten, datoen for rapporten.
Dine bekreftelsesdata:
Informasjon om hvorvidt brukerkontoen din eller bedriftsdomenet ditt er bekreftet (verifiseringsmerket ditt).
Data gitt under verifiseringsprosessen for forbrukere og verifiseringsprosessen for bedrifter:
Ditt for- og etternavn.
Bilder av dokumentene du sendte inn.
Antall og utløpsdato for dokumentene du sendte inn.
Informasjon om spørsmål du stilte på en bedrifts nettside:
Hvilken bedrift stilte du et spørsmål.
Produktet du stilte spørsmålet om.
Spørsmålets innhold.
Datoen du stilte spørsmålet.
Bedriftens svar på spørsmålet.
Data levert via «Finn anmelder»-verktøyet: Finn anmelder lar bedrifter nå ut til anmeldere for å finne ut mer informasjon om dem og deres erfaringer. Vi samler inn informasjonen du bestemmer deg for å avsløre for virksomheten, inkludert men ikke begrenset til ditt: fullt navn, telefonnummer, e-postadresse og referanse-ID.
Preferanseinformasjon: Utvalgte preferanser knyttet til kontoen din, inkludert spesifikke samtykker du har gitt eller avslått, nyhetsbrev eller lignende e-postpreferanser og informasjonskapsler som inneholder dine preferanser.
Kommunikasjonsinformasjon: Inkluderer kommunikasjon vi mottar fra deg som anmeldelsesvarsler, tilbakemeldinger, hjelpeforespørsler og forespørsler via e-post, og andre elektroniske kommunikasjonsmetoder, samt metadata knyttet til denne kommunikasjonen, for eksempel klokkeslett og dato.
Samtaleopptak: Alle innkommende og utgående telefonsamtaler til eller av Trustpilot kan bli tatt opp for opplæring, kvalitetskontroll og etterlevelsesformål. Personopplysninger (for eksempel navn og kontaktdetaljer) som avsløres under en telefonsamtale vil bli digitalt registrert for å levere passende tjenester.
Informasjon fra andre tjenester, inkludert sosiale nettverk: Du kan koble din Trustpilot-profil til dine sosiale medieprofiler, for eksempel Facebook ("sosialt nettverk"). Når du gjør dette, samler vi automatisk inn valgt informasjon om deg fra ditt sosiale nettverk, avhengig av hvilken informasjon du har gjort tilgjengelig på det sosiale nettverket og personverninnstillingene dine for å dele slik informasjon på det sosiale nettverket. Vi kan samle inn følgende informasjon:
Navn og/eller brukernavn
Epostadresse
Profilbilde
Dine sosiale forbindelser Før forespørselen din om å koble din Trustpilot-profil med en sosial nettverksprofil utføres, vil du bli fortalt hvilken informasjon vi vil samle inn fra det sosiale nettverket. Du kan når som helst koble fra din sosiale nettverksprofil fra din Trustpilot-profil via din Trustpilot-konto. Trustpilot vil da fjerne din unike ID for sosiale nettverk, og koble fra/oppheve Trustpilot fra ditt sosiale nettverk. Det sosiale nettverkets profilbilde vil imidlertid forbli på Trustpilot profil med en sosial nettverksprofil utføres, vil du bli fortalt hvilken informasjon vi vil samle inn fra det sosiale nettverket. Du kan når som helst koble fra din sosiale nettverksprofil fra din Trustpilot-profil via din Trustpilot-konto. Trustpilot vil da fjerne din unike ID for sosiale nettverk, og koble fra/oppheve Trustpilot fra ditt sosiale nettverk. Imidlertid vil profilbildet ditt for sosiale nettverk forbli på Trustpilot-profilen din med mindre du endrer det, og vi beholder navnet og e-postadressen din.
Vi ber deg om ikke å dele noen sensitive personlige dokumenter eller personopplysninger med oss, for eksempel informasjon som avslører etnisk opprinnelse, religiøs tro eller helseopplysninger om deg selv eller andre.

Hvordan vi samler inn personopplysninger
Personopplysningene vi behandler samles først og fremst inn direkte fra deg når du oppgir opplysningene dine for å opprette en konto hos oss eller samhandle med plattformen vår, for eksempel ved å legge igjen anmeldelser eller legge ut svar på anmeldelser.

Noen ganger får vi informasjon om deg fra tredjeparter. For eksempel, når du registrerer deg for en Trustpilot-konto via Facebook, blir kontoen din automatisk forhåndsutfylt med informasjonen vi mottar fra dem. På samme måte, når en bedrift ber oss om å sende en anmeldelsesinvitasjon til deg på deres vegne, gir de oss ditt navn, e-postadresse og et referansenummer, for eksempel en ordre-ID eller lignende.

Vi genererer eller samler også inn informasjon fra datamaskinen eller enheten din automatisk når du bruker tjenestene våre – som IP-adressen din, posisjonen din eller informasjon om enheten og nettleseren du bruker for å få tilgang til Trustpilot.

Hvem er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger?
Hvis du har blitt sendt invitasjoner til å skrive anmeldelser på Trustpilot fra virksomheter som bruker tjenestene våre, eller fra oss på deres vegne, vil disse virksomhetene være behandlingsansvarlige for disse invitasjonene og for eventuelle personopplysninger knyttet til dem. Hvis du har spørsmål om slike invitasjoner eller ønsker å utøve rettighetene dine med hensyn til data som brukes i den sammenhengen, vennligst kontakt de relevante virksomhetene direkte, siden vi ikke kan hjelpe.

Når det gjelder alle andre personopplysninger knyttet til plattformen vår, som informasjon du oppgir når du oppretter en konto, legger igjen en anmeldelse eller sender et svar, er Trustpilot A/S behandlingsansvarlig.

Hvorfor og hvordan vi bruker dine personopplysninger
Vi kan bruke dine personopplysninger til å:

Gi deg tjenestene våre, inkludert å vise anmeldelser og gi deg tilgang til brukerkontoen din og plattformen vår, eller gi deg tilgang til bedriftens bedriftskonto og nettstedet vårt.
Identifiser deg som en registrert bruker når du logger på vår plattform og besøker vår plattform på nytt.
Forbedre vår plattform og tjenester.
Svar på spørsmålene dine og gi kundeservice.
Send deg våre nyhetsbrev.
Engasjere seg i ulike interne forretningsformål, slik som dataanalyse, revisjoner, svindelovervåking og forebygging, utvikling av nye produkter og tjenester, forbedring eller modifisering av plattformen vår og våre tjenester, inkludert våre TrustBoxes, identifisering av brukstrender, bestemme effektiviteten av våre kampanjekampanjer og drift og utvidelse av våre forretningsaktiviteter.
Lær opp våre ansatte og for kvalitetskontrollformål, og hjelper oss med å forbedre kvaliteten på tjenestene våre.
Utøve eller overholde våre egne juridiske rettigheter eller forpliktelser i forbindelse med juridiske krav, eller for overholdelse, regulerings- og revisjonsformål, der det er nødvendig. For eksempel kan vi beholde informasjon der vi er pålagt ved lov, eller hvis vi er tvunget til å gjøre det av en rettskjennelse eller et reguleringsorgan.
Hvis du har en Trustpilot-brukerkonto, kan vi også bruke dine personopplysninger til å:

Bekreft ektheten til anmeldelsene dine.
Inviter deg til å legge igjen flere anmeldelser.
Send videre en melding fra bedriften du anmeldte eller bedriften som inviterte deg til å anmelde en tjenesteopplevelse eller et produkt via vår plattform.
Kontakt deg hvis anmeldelsen din er flagget av bedrifter eller andre brukere, og om nødvendig, be deg om å gi dokumentasjon for å bekrefte anmeldelsen eller opplevelsen din.
Kontakt deg på e-post for å fortelle deg hvor mange ganger anmeldelsen din ble lest og om andre brukere finner anmeldelsen nyttig, eller på annen måte gi tilbakemelding angående brukerkontoen din eller anmeldelsen din.
Tilrettelegg for funksjonen for sosial deling, inkludert å gi deg muligheten til å koble til medlemmer av nettverket ditt som både er brukere av Trustpilot og brukere av ett eller flere sosiale nettverk.
Vis hvilke medlemmer av dine sosiale nettverk som også er brukere av Trustpilot for å øke tilliten til anmeldelser og for å skape en bedre brukeropplevelse på plattformen vår.
Håndheve våre vilkår og betingelser.
Hvis du har en bedriftskonto på vegne av bedriften din på Trustpilot, vil vi også bruke personopplysningene dine til å:

Varsle deg om en anmeldelse av bedriften din eller produktene du tilbyr.
Bekreft legitimiteten til svarene dine på anmeldelser.
Informer deg når brukere gir tilbakemelding angående ditt svar på en anmeldelse eller din rapport om en anmeldelse.
Håndheve våre vilkår og betingelser.
Vi kan også bruke informasjonen på andre måter som vi gir spesifikk varsel om ved innsamlingstidspunktet.

Vi må behandle dine personopplysninger for å:

Utfør vår kontrakt med deg eller din bedrift.
Utøv og overhold våre egne juridiske rettigheter og forpliktelser og drift en online anmeldelsesplattform i samsvar med gjeldende rettsakter.
Forfølge legitime forretningsinteresser knyttet til driften av nettstedet vårt og tilby våre tjenester til deg. Der vi behandler dine personopplysninger basert på en legitim interesse, vil vi kun gjøre det der behandlingen er relevant, tilstrekkelig og begrenset til det som er nødvendig for formålet den ble samlet inn for. Og selvfølgelig vil vi alltid sørge for at våre legitime interesser ikke urettferdig påvirker dine egne rettigheter og friheter.
Etablere, utøve eller forsvare juridiske krav, der det er nødvendig.
I tilfeller der du uttrykkelig har gitt ditt samtykke til at vi behandler dine personopplysninger, for eksempel når du abonnerer på våre nyhetsbrev eller aksepterer visse informasjonskapsler på enheten din, står du fritt til å tilbakekalle samtykket ditt når som helst, enten ved å bruke funksjonaliteten som tilbys innenfor den aktuelle produktfunksjonen eller ved å kontakte oss (se 'Kontakt oss' nedenfor). Vær imidlertid oppmerksom på at vi kan ha rett til å fortsette å behandle opplysningene dine hvis det kan begrunnes på et av de andre rettsgrunnlagene nevnt ovenfor.

Du har rett til å protestere mot hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller be oss om å begrense behandlingen. Se "Dine rettigheter" nedenfor for mer informasjon.

Hvem kan få tilgang til dine personopplysninger?
Dine personlige data på Trustpilot
Vi deler anmeldelsene dine på plattformen vår slik at andre kan lese om opplevelsen din med en spesifikk virksomhet. Når du skriver en anmeldelse, vil andre brukere av plattformen vår kunne se ditt brukernavn, din plassering (land), alle anmeldelser du har skrevet (inkludert plasseringene og produktene du har anmeldt, og produktbildene eller videoene dine), og annen informasjon du har valgt å koble til den offentlige profilen din. De kan også se om du har merket andre anmeldelser som «nyttige».

Husk at hvis du har valgt å bruke ditt virkelige navn som brukernavn, kan dette avsløre identiteten din. Vi anbefaler at du utviser forsiktighet når du bestemmer deg for hvilken informasjon du skal gjøre tilgjengelig på plattformen vår, og vær oppmerksom på at avhengig av informasjonsnivået som gis, kan du eller ikke være anonym.

Hvis du kobler til et sosialt nettverk, vil informasjon som profilbildet ditt, navn, fødselsår og omtrentlig plassering samles inn fra profilen på sosiale nettverk og brukes til å identifisere deg på plattformen vår. Med forbehold om personverninnstillingene dine og informasjonsnivået som er tilgjengelig fra det sosiale nettverket, kan brukere av plattformen vår bruke denne informasjonen til å identifisere anmeldelsene du har skrevet.

Hvis du har valgt å bevare anonymiteten ved å ikke bruke navnet ditt for ditt Trustpilot-brukernavn, vær oppmerksom på at informasjon fra sosiale nettverk kan avsløre identiteten din helt eller delvis og gjøre det mulig å identifisere hvilke anmeldelser du har skrevet.

Vi viser deg om dine sosiale nettverkskontakter eller venner også har koblet seg til Trustpilot. Dette er kun synlig for deg. Andre personer på Trustpilot kan ikke se dine sosiale nettverksforbindelser.

Dine personlige data på Trustpilot når du oppretter en bedriftskonto på vegne av din bedrift
Når du oppretter en bedriftskonto på vegne av bedriften din, vil vi avsløre bedriftens navn, firmaadresse, domene, land og annen informasjon du har valgt for å koble til bedriftens offentlige profil.

Vi anbefaler at du utviser forsiktighet når du bestemmer hvilken informasjon du skal gjøre tilgjengelig for avsløring på nettstedet og være oppmerksom på at avhengig av informasjonsnivået som gis, kan du eller ikke avsløre personopplysninger.

Annen informasjon gitt av deg på nettstedet, inkludert dine svar på brukernes anmeldelser om bedriften din, gjøres også tilgjengelig for andre brukere av nettstedet.

Dine personlige data på tjenester som du kobler til din Trustpilot-brukerkonto
Hvis du kobler din Trustpilot-konto til den sosiale nettverksprofilen din, vil informasjonen og anmeldelsene du har gitt, samt data samlet av oss om din bruk av plattformen (for eksempel antall anmeldelser du har skrevet) delt med og vises i forbindelse med profilen din på det sosiale nettverket og vil være underlagt personvernreglene.

Dine personlige data deles med andre tjenester, nettsteder og virksomheter
Et av Trustpilots hovedmål er å øke eksponeringen og tilgjengeligheten til anmeldelser. Vi tillater derfor andre tjenester å vise anmeldelser opprettet på plattformen vår, inkludert, men ikke begrenset til, selskapers svar på anmeldelser opprettet på nettstedet. Dette øker det potensielle publikummet og andre forbrukeres kunnskap om Trustpilot og anmeldelsene.

Kategoriene av tredjepartstjenester og selskaper som kan vise anmeldelsene dine sammen med den offentlige brukerprofilen din (eller hvis du har en bedriftskonto på Trustpilot, svarene dine på anmeldelser om bedriften din) er:

Søkemotorer, inkludert Google og Bing.
Bedrifter du har anmeldt på Trustpilot.
Bedrifter som inviterte deg til å anmelde et produkt.
Forbrukerportaler og bedriftsportaler, inkludert nettsteder for prissammenligning, handleguider, etc.
Applikasjonspartnere og plattformer, som Prestashop, Magento, Shopify, WooCommerce.
Andre lignende nettsteder hvor det etter Trustpilots vurdering vil være relevant for brukere å søke etter anmeldelser.
Sosiale nettverk.
Hvis du skriver en anmeldelse på Trustpilot som svar på en invitasjon sendt av en bedrift via våre invitasjonstjenester for anmeldelser, vil denne bedriften kunne matche anmeldelsen din med invitasjonen.

Vi deler ikke dokumentasjon du sender oss for å bekrefte opplevelsen din med den vurderte virksomheten. Men hvis du har referansenummer, ordre-ID eller lignende, kan vi gi det videre til virksomheten, med mindre du ber oss om det. Hvis du velger å oppgi informasjon når du svarer på en melding sendt av en anmeldt virksomhet ved hjelp av Finn anmelder-verktøyet, vil denne informasjonen også bli delt med den anmeldte virksomheten.

Dine personopplysninger deles med databehandlere
Vi deler dine personopplysninger med utvalgte tredjeparter (inkludert Trustpilot-datterselskaper og andre selskaper innenfor Trustpilot-gruppen, og selskaper vi samarbeider med for å levere våre tjenester) som gir oss en rekke forskjellige tjenester som støtter den tekniske driften av plattformen vår og levering av våre tjenester ("databehandlere"). Disse tredjepartene er databehandlere for personopplysningene som vi er behandlingsansvarlig for. Vi har databehandleravtaler med databehandlerne, og det følger av disse avtalene at de utelukkende skal handle i henhold til våre instrukser. Ved å godta denne policyen, gir du oss fullmakt til å instruere databehandlerne til å behandle data i samsvar med denne policyen og med det formål å bruke plattformen.

Vi gjennomfører kontroller for å sikre at databehandlere har iverksatt rimelige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte mot at informasjonen utilsiktet eller ulovlig ødelegges, går tapt eller forringes, og for å beskytte mot at informasjonen utleveres til uvedkommende, misbrukes eller på annen måte. måter som behandles i strid med databeskyttelseslover.

Noen av disse databehandlerne og tredjepartstjenestene vil være lokalisert i land utenfor det du er basert i, og kan ha andre, eller mindre strenge, databeskyttelsesstandarder. I henhold til lokale lover i disse landene vil vi imidlertid sørge for at nødvendige sikkerhetstiltak er på plass for å beskytte dataene dine, uavhengig av plassering. Vi gjør dette gjennom en kombinasjon av passende tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak, og ved å få på plass nødvendige juridiske kontrakter for å sikkerhetskopiere disse kravene. For eksempel vil vi bare overføre europeiske brukeres personopplysninger utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet der en EU-kommisjonsgodkjent metode for å validere overføringen er på plass.

Andre avsløringer
I tillegg til det ovennevnte deler vi dine personopplysninger med følgende parter og under følgende omstendigheter:

For å overholde lover eller svare på krav, juridiske prosesser (inkludert men ikke begrenset til stevninger og rettskjennelser) og forespørsler fra offentlige og offentlige myndigheter.
Å samarbeide med tilsynsorganer og offentlige myndigheter i forbindelse med undersøkelser eller sakshenvisninger.
Til tredjeparter i forbindelse med håndhevelsen av våre brukervilkår, retningslinjer for anmeldere, forretningsvilkår og retningslinjer for bedrifter.
Til tredjeparter for at vi skal beskytte virksomheten vår eller våre tilknyttede selskaper.
Til tredjeparter for å beskytte rettighetene våre, personvernet, sikkerheten eller eiendommene våre, og/eller til våre tilknyttede selskaper, deg eller andre.
Til tredjeparter for at vi skal kunne forfølge tilgjengelige rettsmidler, eller begrense skader vi kan lide.
Til tredjeparter for at vi skal undersøke, forhindre eller iverksette tiltak angående mistenkte eller faktisk forbudte aktiviteter, inkludert men ikke begrenset til svindel og misbruk av plattformen vår.
Til tredjeparter i tilfelle omorganisering, fusjon, oppkjøp, salg, joint venture, tildeling, overføring eller annen disponering av hele eller deler av vår virksomhet eller eiendeler (inkludert i forbindelse med enhver konkurs eller lignende prosedyrer).

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?
Vi oppbevarer kun dataene dine så lenge vi trenger dem, eller er pålagt det av juridiske årsaker. Dette avhenger av hvorfor det ble samlet inn, og om vi har et fortsatt juridisk grunnlag for å gjøre det (for eksempel å oppfylle en kontrakt mellom oss, utføre en tjeneste du har bedt om, oppfylle juridiske krav eller for våre legitime interesser). Når vi ikke lenger har en gyldig grunn til å beholde dataene dine, vil vi enten slette dem eller anonymisere dem slik at de ikke identifiserer deg. Vi behandler data forskjellig avhengig av hva de brukes til, men du kan slette dine personopplysninger eller be oss om å gjøre det for deg når som helst (se "Dine rettigheter" nedenfor).

Personopplysninger du oppgir, inkludert anmeldelser, oppbevares så lenge du har en Trustpilot-konto, eller etter behov for å gi deg våre tjenester. Hvis du velger å slette brukerkontoen din, lagrer vi en logg med følgende informasjon: ditt navn, e-postadresse og datoen for slettingen av kontoen din. Vi beholder loggen i tre år. I noen tilfeller, selv om du sletter Trustpilot-kontoen din, beholder vi visse opplysninger vi er lovpålagt eller har tvingende legitime interesser å beholde. Årsaker til at vi kan oppbevare enkelte data i lengre perioder inkluderer (men er ikke begrenset til) sikkerhet, svindel og forebygging av plattformmisbruk, overholdelse av juridiske eller regulatoriske krav og forsvar av våre legitime forretningsinteresser.

Personopplysninger vi mottar fra selskaper som bruker våre automatiserte tjenester til å sende en anmeldelsesinvitasjon til deg på deres vegne, oppbevares i tre år.

Hvordan holder vi dine personopplysninger sikre?
Å holde dine personopplysninger sikre er vår høyeste prioritet. Vi bruker ulike organisatoriske, tekniske og administrative tiltak for å beskytte dine personopplysninger i vår organisasjon, og vi reviderer regelmessig systemet vårt for sårbarheter. Men siden internett ikke er et helt sikkert miljø, kan vi ikke garantere eller garantere sikkerheten til informasjonen du sender til oss. E-poster som sendes via plattformen er kanskje ikke kryptert, og vi anbefaler deg derfor ikke å inkludere konfidensiell informasjon i e-postene dine til oss.

Bruker vi informasjonskapsler?
Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å hjelpe til med å levere, optimalisere, tilpasse og analysere tjenestene våre, og for reklameformål.

Vi bruker en kombinasjon av informasjonskapsler og andre teknologier, for eksempel piksler og sporingskoder, for å samle inn informasjon for bruk i tråd med formålene angitt i denne policyen.

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen eller enheten din, via nettleseren din, på forespørsel fra nettsidene du besøker eller applikasjonene du bruker. Informasjonskapsler registrerer ting som dine preferanser og innstillinger, som bidrar til å gi oss informasjonen vi trenger for å gi deg den mest konsistente og relevante opplevelsen. Vi bruker også informasjonskapsler for å registrere informasjon om eksperimenter eller nye forbedringer vi kan teste for å spore hvordan du bruker tjenestene våre og finne ut om de var effektive.

Informasjonskapsler på nettstedet vårt kan settes av oss, tredjeparter vi jobber med, eller uavhengige tredjeparter, for eksempel annonsører.

Hva er piksler?
Piksler er små, gjennomsiktige bildefiler på en nettside eller e-post. Vi bruker dem for å forstå hvordan du samhandler med tjenestene våre.

Hva er sporingskoder?
Sporingskoder er kodebiter plassert på siden for å måle ting som besøk og interaksjoner. Vi bruker sporingskoder for å finne ut mer om hvordan du samhandler med tjenestene våre, annonsene du ser og mer generelt hvordan du bruker plattformen vår.

Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon og detaljer om hvilke typer informasjonskapsler og lignende teknologier vi bruker.

Dine rettigheter
Hvis du har en Trustpilot-brukerkonto, kan du når som helst få tilgang til, redigere, laste ned eller slette nøkkelpersonopplysningene knyttet til profilen din ved å logge på kontoen din. Herfra kan du også administrere e-postabonnementspreferansene dine.

Du har også rettigheter i forhold til personopplysningene vi har om deg. Disse rettighetene kan være begrenset, for eksempel hvis oppfyllelse av forespørselen din vil avsløre personopplysninger om en annen person, eller hvis du ber oss om å slette informasjon som vi er pålagt ved lov, eller har tvingende legitime interesser, å beholde. Hvis du har uløste bekymringer, har du rett til å klage til et datatilsyn. For mer informasjon om hvordan du gjør det, se Personvern-delen av vårt støttesenter.

Få tilgang til og last ned dine personlige data
Hvis du har en Trustpilot-brukerkonto, kan du logge inn for å se og laste ned informasjon knyttet til kontoen din, inkludert anmeldelser. For mer informasjon om hvordan du gjør det, se Personvern-delen av vårt støttesenter.

Hvis du har en bedriftskonto på Trustpilot, eller hvis du ikke har en konto i det hele tatt, kan du sende en e-post til privacy@trustpilot.com og be om informasjon om dine personopplysninger.

Retting og sletting av dine personopplysninger
Hvis noen av personopplysningene vi har om deg er feil eller villedende, hvis dine personopplysninger endres eller du ikke lenger ønsker å vises på plattformen, kan du selv rette, redigere eller slette informasjonen via din Trustpilot-brukerkonto. Ellers er du velkommen til å sende en e-post til privacy@trustpilot.com og be om å rette eller slette informasjonen din.

Se «Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?» for mer informasjon om sletting av dataene dine.

Andre rettigheter
I tillegg til rettighetene angitt ovenfor angående dine personopplysninger, har du også rett til å protestere mot behandlingen av dine personopplysninger, og retten til å få begrenset behandlingen av dine personopplysninger (spesielt der vi ikke har å behandle dataene for å oppfylle et kontraktsmessig eller annet juridisk krav, for eksempel behandling av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål).

Der vi har bedt om ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt. Du kan trekke tilbake samtykket ditt enten ved å bruke funksjonaliteten som tilbys i den aktuelle produktfunksjonen eller ved å kontakte oss. Hvis du ber om å trekke tilbake ditt samtykke til at Trustpilot behandler dataene dine, vil dette ikke påvirke eventuell behandling som allerede har funnet sted på det tidspunktet.

Informasjonang.Barn
Plattformen vår er ikke rettet mot barn under 16 år, og vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra slike barn. Hvis du blir oppmerksom på at et barn under 16 år har gitt oss personopplysningene sine, vennligst kontakt oss ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor.

 

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og visor.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sending av varer

Vi samarbeider med Postnord og Posten for transport av varer. I tillegg bruker vi Logistra Cargonizer EDI system for overføring av nødvendige mottaker informasjon som er navn, adresse, mobil telefon nummer og e-post adresse samt valgt utleveringspunkt. Opplysningene slettes innen 36 måneder

 E-post og telefon

Visor AS benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å kommunisere med våre kunder.

For e-post bruker vi billett systemet til Freshwork som gjør at vi lettere holder kontroll på hver enkelt henvendelse med billett / saksnummer. Opplysninger lagret her er e-post adresse, eventuelt mottatt navn, adresse og telefon nummer. Ved avsluttet sak lukkes denne og slettes automatisk etter 24 mnd.

Opplysninger mottatt per telefon blir enten lagret på Freshwork eller Visma ut fra opplysningens innhold og tilknytning.

Visor ASs medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er kryptert men vi oppfordrer deg allikevel til ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsentral. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet, samt at den benyttes som grunnlag for statistikk på aggregert nivå. Komplett logg slettes etter ett år. I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine telefoner. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat etter samtalen som journalføres. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres. Telefonsamtaler til vår support nummer har likt oppsett.

Opplysninger om ansatte

Visor AS behandler personopplysninger om sine ansatte for å administrere lønn og personalansvar. Rettslig grunnlag følger av personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det er daglig leder, administrasjon som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Visor AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Visor ASs systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Visor AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontaktinformasjon

E-post: kundeservice@visor.no

Telefon: +47 401 27 600

Postadresse: Boks 100, 0509 Oslo

Besøksadresse: Østre Akervei 24 B, 0581 Oslo

Endring dato 13.08.2018

Kontakt oss