Skrevet av:Visor AS
Sales manager - Visor AS
Del:

Står du overfor å velge nye gardiner til store vinduer? Dette er ikke den enkleste oppgaven. Hensiktsmessig utforming av vindusskjerming er av stor betydning for komforten av  rommet. Du må passe på å ikke mørkne rommet for mye og samtidig matche fargene til interiøret.

I denne artikkelen vil vi samle alle tipsene som vil hjelpe deg å velge de beste gardinene for store vinduer.

Farge

Å velge riktig farge på gardiner for store vinduer er en av de viktigste faktorene som vil ha en direkte innvirkning på estetikken og komforten ved bruk av rommet. Det er bra når gardinene står i sterk kontrast til fargen på veggene, eller skiller seg ut fra den med minst et par toner.

Så hvis du har lyse vegger, vil du oppnå den mest ønskede effekten ved å velge mørke nyanser av gardiner. Modeller med uttrykksfulle mønstre, som nylig har blitt veldig populære, vil også fungere bra.

I sin tur, med mørk farge på veggene, bør vindusdekorasjoner være mye lettere. Dette betyr ikke at du må kjøpe hvitt stoff med en gang. Ulike nyanser av ecru, beige eller til og med veldig delikat brun i fargen på kaffe med melk... Alle disse fargene vil like effektivt lyse opp rommet og gi det karakter.

Mønstre

Den gylne regelen for interiørdesign sier - noen ganger er mindre mer. Situasjonen er ikke annerledes når du velger gardiner, spesielt på store vinduer. Overflaten på en slik dekorasjon er så stor at den lett kan dominere resten av rommet.

Hvis møblene og veggene dine er i én farge, kan du trygt velge veldig mønstrede gardiner.

Hva om vegger allerede har spennende tapet eller flerfarget sofatrekk? Da anbefaler vi større forsiktighet. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke flerfargede materialer i det hele tatt. Det er imidlertid greit å passe på at de ikke kommer i konflikt med resten av omgivelsene, og fremfor alt at de ikke dupliserer eksisterende mønstre.

Stofftype

Når du velger velurgardiner, er det verdt å vurdere hvilken funksjon de skal fylle. Velour stoffer gjør interiøret koselig og begrenser bare delvis tilgangen til sollys. Dette lar deg sikre privatliv og opprettholde en viss letthet i rommet.

I sin tur er blendingsgardiner i fløyel en perfekt løsning for de som ønsker full isolasjon fra eksternt lys. De er perfekte for eksempel på soverommet når du vil være helt avskåret fra solens stråler eller uønskede blikk fra naboene. Uansett hvilken type gardiner du velger for å dekke de store vinduene dine, vil fløyel tilføre interiøret eleganse og luksus.

Konklusjon

Gardiner er en flott måte å forbedre utseendet og komforten i et rom. Ved å følge tipsene i denne artikkelen kan du velge de perfekte gardinene for dine store vinduer.

På vår nettside visor.no kan du kjøpe elegante gardiner i ulike mønstre og farger. Alle våre produkter er laget etter mål, slik at du enkelt kan dekke selv veldig store glass.

Så hvis du har store vinduer å dekke, ikke nøl og sjekk ut tilbudet vårt!

Vi sender ut gratis tekstilprøver, noe vi anbefaler å benytte seg av.

Tekstil prøver

Er du usikker på noe, ikke nøl med å ta kontakt.

Ring oss på telefon: 401 27 600. Hverdager 08:00 – 15:30

Chat: Hverdager 09:00 – 15:00

E-post: kundeservice@visor.no

Besøksadresse: Østre Akersvei 24 B. 0581 Oslo (avtale må gjøres på forhånd)