Skrevet av:Visor AS
Sales manager - Visor AS
Del:

Gardiner er et viktig element i interiørdesign. De kan bidra til å skape en koselig atmosfære, gi personlighet til et rom og sørge for privatliv. For at gardiner skal fungere godt, er det viktig å måle dem riktig.

Gardinstang lengde

Den første tingen du må gjøre er å måle lengden på gardinstangen. Gardinstangen bør være minst 40-60 cm lenger enn vindusåpningen (20 - 30cm ekstra på hver side). Dette vil gi gardinene nok plass til å draperes pent. Hvis du vil ha en mer dramatisk effekt, kan du velge en gardinstang som er enda lengre.

Lengde på gardiner

Lengden på gardinene avhenger av hvor du vil at de skal ende. Hvis du vil at de skal ende på vinduskarmen, måler du fra toppen av gardinstangen til toppen av vinduskarmen. Hvis du vil at de skal henge nedover vinduskarmen, måler du fra toppen av gardinstangen til ønsket lengde.

Bredde på gardiner

Bredden på gardinene avhenger av hvor mye du vil at de skal dekke vinduet. Hvis du vil at de skal dekke hele vinduet, måler du bredden på vinduet. Hvis du vil at de skal henge i folder, måler du dobbelt så mye som bredden på vinduet.

Gardiner på vinduer

Målemetoden for gardiner på vinduer er den samme som for gardiner, med noen få unntak. Hvis du vil at gardinene skal ende på vinduskarmen, måler du fra toppen av gardinstangen til toppen av vinduskarmen, og trekker fra 2-3 cm. Dette vil gi gardinene nok plass til å draperes pent.

Gardiner i kombinasjon med andre skjermings produkter

Andre skjermings produkter og gardiner kan være en fin måte å kombinere stil og funksjon på. Når du velger dette, er det viktig å tenke på farge, mønster og materiale. Plisse eller lift gardin og gardiner i samme farge vil skape en harmonisk helhet, mens persienner og gardiner i kontrasterende farger kan gi et mer dramatisk uttrykk.

 

Ved å følge disse tipsene kan du enkelt måle gardiner og gardiner for å skape et vakkert og funksjonelt hjem.

Her er noen tilleggstips for å måle gardiner og gardiner:

  • Bruk et målebånd som er minst 2 meter langt.
  • Mål alltid fra samme sted for å sikre at målene er nøyaktige.
  • Hvis du er usikker på hvordan du skal måle, kan du alltid spørre en fagperson om hjelp.

Er du usikker på noe, ikke nøl med å ta kontakt.

Ring oss på telefon: 401 27 600. Hverdager 08:00 – 15:30

Chat: Hverdager 09:00 – 15:00

E-post: kundeservice@visor.no

Besøksadresse: Østre Akersvei 24 B. 0581 Oslo (avtale må gjøres på forhånd)